کیمچی از آن دسته غذاهای کره ای هست که در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته. کیمچی یک غذای فرعی است که معمولا در کنار غذای اصلی همه کره ای ها میتوان آن را دید. البته علاقه برخی مردم به کیمچی آنقدر زیاد است که از آن به عنوان غذای اصلی یاد می کنند. درواقع کیمچی دیگر بخشی از فرهنگ کره جنوبی است.
شاید باور نکنید اما از زمان اولین کیمچی تا به امروز، بیش از ۲۰۰ نوع مختلف آن توسط آشپزهای ماهر کره ای و غیر کره ای، ایجاد شده است. ولی کره ای ها چهار نوع کیمچی کلم، کاهو چینی، کیمچی پیازچه و کیمچی ترب سفید را اصلی ترین کیمچی ها می دانند. در این پست از مجله فرهنگی خبری تهران تا سئول، طرز تهیه کیمچی کاهو چینی را آموزش می دهیم.
مواد لازم جهت تهیه کیمچی کره ای برای ۶ نفر:
مواد لازم | مقدار |
---|---|
کاهو چینی | ۲ عدد |
هویج خلالی شده | ۱ عدد |
پیازچه خرد شده | ۵ عدد (۵ سانتیمتری) |
ترب سفید خلالی شده | ۱/۲ عدد |
آرد برنج | ۲ قاشق سوپ خوری |
فلفل تند | به مقدار لازم |
نمک | ۱/۲ لیوان |
فلفل پاپریکا | ۵ قاشق غذاخوری |
سرکه بالزامیک یا سس سویا | ۵ قاشق سوپ خوری |
زنجبیل رنده شده | ۱ قاشق غذاخوری |
سیر رنده شده | ۱۰ حبه |
شکر سفید یا قهوهای | ۲ قاشق سوپ خوری |
آب | ۱ لیوان |
پیاز سفید خلال شده | ۱ عدد |
طرز تهیه کیمچی:
- کاهوها را از وسط و در جهت طول به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید، دقت کنید هیچکدام از قستها از انتهای کاهو جدا نشوند. کاهو ها را خوب با آب شستشو دهید. سپس در یک ظرف بزرگ کمتر از نصف آب سرد بریزید و کاهوها را داخل آن بگذارید. نمک را در لابلای برگ های کاهو ریخته و مطمئن شوید همه جای کاهو به نمک آغشته شده باشد. روی آن را بپوشانید تا سریع تر آماده شود.
- کاهوها باید به مدت ۲ ساعت در داخل طرف باقی بمانند و فقط هر ۳۰ دقیقه کاهوها جابجا کنید تا همه کاهوها به نمک و آب آغشته شوند. بعد از گذشت ۲ ساعت کاهوها را خوب با آب سرد بشورید.
- یک لیوان آب را با آرد برنج سفید مخلوط کرده و به مدت ۱۰ دقیقه حرارت میدهیم. وقتی که مخلوط شروع به جوشیدن کرد شکر را به مواد اضافه کرده و ۱ دقیقه دیگر حرارت میدهیم و سپس میگذاریم تا سرد شود.
- مخلوط آرد برنج سرد شده را در طرف بزرگی ریخته و سیر له شده، زنجبیل، پیاز و سرکه بالزامیک یا سویا سس و پودر فلفل قرمز و پودر پاپریکا را به آن اضافه کرده و به خوبی مخلوط میکنیم.
- ترب خرد شده، پیازچه و هویج خرد شده را به مخلوط اضافه کرده و با دست خوب مخلوط میکنیم. (بهتر است از دستکش پلاستیکی برای بو نگرفتن دست استفاده کنید.) کاهوها را داخل ظرف کرده و با دست سعی کنید مخلوط را به تمام کاهو آغشته کنید.
کیمچی شما آماده است. میتوان بلافاصله بعد از آماده سازی کیمچی را سرو کرد ولی برای گرفتن بهترین نتیجه باید ۱ تا ۲ روز بسته به دمای محیط کاهوهای آغشته به مواد را در طرف پلاستیکی دربستهای بگذارید تا در دمای اتاق به خوبی تخمیر شوند. بعد از آن حتما باید کیمچی در ظرف در بستهای در یخچال نگهداری شود.
تفاوت طرز تهیه کیمچی در ایران با کره:
طرز تهیه کیمچی در ایران با طرز تهیه آن در کره جنوبی متفاوت است. برای مثال اگر از یک کرهای بپرسید که ترشی کیمچی چیست؟ او در پاسخ و هنگام نامبردن مواد اولیه، حتما اسم سس ماهی را میآورد. اما در ایران به دلیل کمیاببودن سس ماهی و همچنین به دلیل اینکه با ذائقه اکثر ایرانیان سازگار نیست، از جایگزین هایی مانند سرکه، سس سویا، تمر هندی یا رب انار استفاده میشود.
کیمچی را می توانید به عنوان ترشی در کنار غذای خود سرو کنید. خبر خوب این است که کیمچی را برای مدت طولانی میتوان نگهداری کرد. حتی نوعی از کیمچی کره ای وجود دارد که پس از یک سال آماده خوردن می شود.
از نوش جان کردن کیمچی کره ای لذت ببرید.راستی اگر مدل خاصی از کیمچی هست که میخواهید یادبگیرید،برایمان در بخش نظرات بنویسید.
طرز تهیه کیمچی کره ای
کیمچی از آن دسته غذاهای کره ای هست که در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته. کیمچی یک غذای فرعی است که معمولا در کنار غذای اصلی همه کره ای ها میتوان آن را دید. البته علاقه برخی مردم به کیمچی آنقدر زیاد است که از آن به عنوان غذای اصلی یاد می کنند. درواقع کیمچی دیگر بخشی از فرهنگ کره جنوبی است.
Type: Side Dish
Cuisine: Korean
کلمات کلیدی: kimchi, KoreanFood
Recipe Yield: ۶
Calories: 54kcal
Preparation Time: PT0H10M
Cooking Time: PT0H20M
زمان کل: PT0H30M
Recipe Ingredients:
- کاهو چینی: ۲ عدد
- هویج خلالی شده: ۱ عدد
- پیازچه ۵ سانتی خردشده: ۵ عدد
- ترب سفید خلالی شده: ۱/۲ عدد
- آرد برنج: ۲ قاشق سوپ خوری
- فلفل تند: به مقدار لازم
- نمک: ۱/۲ لیوان
- فلفل پاپریکا: ۵ قاشق غذا خوری
- سرکه بالزامیک یا سس سویا: ۵ قاشق سوپ خوری
- زنجبیل رنده شده: ۱ قاشق غذا خوری
- سیر رنده شده: ۱۰ حبه
- شکر سفید یا قهوه ای: ۲ قاشق سوپ خوری
- آب: ۱ لیوان
- پیاز سفید خلال شده: ۱ عدد
Recipe Instructions: کاهوها را از وسط و در جهت طول به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید، دقت کنید هیچکدام از قستها از انتهای کاهو جدا نشوند. کاهو ها را خوب با آب شستشو دهید. سپس در یک ظرف بزرگ کمتر از نصف آب سرد بریزید و کاهوها را داخل آن بگذارید. نمک را در لابلای برگ های کاهو ریخته و مطمئن شوید همه جای کاهو به نمک آغشته شده باشد. روی آن را بپوشانید تا سریع تر آماده شود. کاهوها باید به مدت ۲ ساعت در داخل طرف باقی بمانند و فقط هر ۳۰ دقیقه کاهوها جابجا کنید تا همه کاهوها به نمک و آب آغشته شوند. بعد از گذشت ۲ ساعت کاهوها را خوب با آب سرد بشورید. یک لیوان آب را با آرد برنج سفید مخلوط کرده و به مدت ۱۰ دقیقه حرارت میدهیم. وقتی که مخلوط شروع به جوشیدن کرد شکر را به مواد اضافه کرده و ۱ دقیقه دیگر حرارت میدهیم و سپس میگذاریم تا سرد شود. مخلوط آرد برنج سرد شده را در طرف بزرگی ریخته و سیر له شده، زنجبیل، پیاز و سرکه بالزامیک یا سویا سس و پودر فلفل قرمز و پودر پاپریکا را به آن اضافه کرده و به خوبی مخلوط میکنیم. ترب خرد شده، پیازچه و هویج خرد شده را به مخلوط اضافه کرده و با دست خوب مخلوط میکنیم. (بهتر است از دستکش پلاستیکی برای بو نگرفتن دست استفاده کنید.) کاهوها را داخل ظرف کرده و با دست سعی کنید مخلوط را به تمام کاهو آغشته کنید.
۴
آیا میتونم برای این دستور از نوع دیگری از کلم استفاده کنم؟ فکر میکنید طعمش چقدر فرق میکنه؟
بله، میتونید از انواع مختلف کلم استفاده کنید! هر نوع کلم طعم متفاوتی به کیمچی میده، ولی به طور کلی نتیجه خوبی خواهید گرفت. امتحان کنید و تجربهتون رو با ما به اشتراک بگذارید!