کره جنوبی کشوری واقع در شرق آسیا است که جذابیت ها، زیبایی ها، فرهنگ و آداب و رسوم خاص و منحصر به فرد خود را دارد. فرهنگ شیرین و خاص این کشور قدمتی 5000 ساله دارد و احترام و توجه به آن اهمیت ویژهای برای این کشور و مردمان آن دارد. در ادامه این پست از وبسایت تهران تا سئول به توضیح بیشتری راجع به سنت ها و رسوم خاص کره جنوبی میپردازیم.
آنچه در این پست میخوانید!
سنت پرتاب شاه بلوط و پیگی بک (Piggyback) سواری
با وجود اینکه امروزه اکثر عروسی ها در کره بصورت مدرن و غربی برگزار میشوند اما بسیاری از این مراسمات هنوز آداب و رسوم سنتی را در خود دارند. یکی از این رسوم خاص “Pyebaek” میباشد که اشاره به یک جمع خانوادگی و دورهمی بعد از مراسم عروسی و رویدادهای خاص آن دارد. در این سنت، عروس و داماد لباس سنتی کرهای به تن کرده و تعظیمی طولانی و هماهنگ را در مقابل پدرو مادرشان انجام میدهند.
بعد از آن، اعضای خانواده(مادر شوهر)، شاه بلوط ها را به سمت عروس پرتاب میکند و او باید سعی کند تا آنها را با لباس هانبوک خود بگیرد و تعداد شاه بلوط هایی که او دریافت کرده با تعداد بچههای آینده اش ارتباط مستقیم دارد.
همچنین داماد عروس را به پشت در آغوش خود گرفته و او را دور میز “Pyebaek” میچرخاند تا توانایی حمایت دائمی اش را از او به دیگر اعضای خانواده نشان دهد. این رسم که یکی از رسوم خاص کره جنوبی است، ریشه در یک سنت قدیمی دارد که در آن داماد، عروس را تا خانه جدیدش در آغوش خود میبرده تا نشان دهد که در خانه جدیدشان همواره پشتیبان همسرش خواهد بود.
حتی گاهی، داماد به مادر زن و دو مادربزرگش هم پیگی بک سواری میدهد.
سنت انتخاب سرنوشت خود
کرهای ها بعد از تولد نوزاد و رسیدن به سن یک سالگی، معمولاً مراسم فالگیری را با عنوان دلجابی (Doljabi) برگزار میکنند و در این مراسم، کودک را در مقابل میزی که اشیاء مختلف مانند کتاب، قلم مو و پول بر روی آن است، قرار میدهند و بعد به او میگویند که یکی از آن ها را که دوست دارد انتخاب کند و اعتقاد دارند که این انتخاب آینده کودک، شغل و علاقه او را نشان میدهد.
هریک از این اشیاء معانی خاص خود را دارند، به عنوان مثال کتاب نماد هوش، پول نماد ثروت، قلم مو نماد هنر، میکروفون نماد حرفه ای موفق در هنرهای نمایشی هستند.
سنت تافی (Taffy) خوری پیش از کنکور
از آنجایی که کنکور کشور کره جنوبی به عنوان سخت ترین و طولانی ترین کنکور در نظر گرفته میشود و این آزمون برای دانش آموزان بسیار استرس زا است به همین خاطر آنها سنتی با نام تافی خوری دارند.
قبل از آزمون، دانش آموز بسته هایی را با عنوان بسته های خوش شانسی و موفقیت از عزیزان خود دریافت میکند تا روحیه اش با این هدایا تقویت شود. در بین اقلام داخل این بستهها، یک مورد مشترک وجود دارد و آن هم آبنبات سنتی تافی مانند کرهای با نام “Yeot” است و دلیل وجود آن این است که کرهای ها اعتقاد دارند بخاطر خاصیت چسبندگی که این تافی دارد، خوردن آن باعث میشود تا مباحث خوانده شده در ذهن مانده و فراموش نشوند.
از طرفی دانش آموزان از خوردن سوپ جلبک دریایی صاف و نرم در این روز خودداری میکنند زیرا اعتقاد دارند که خوردن چنین غذاهایی میتواند باعث از یاد بردن مطالب درسی شود.
جشن روز سفید و روز سیاه
در کره در روز ولنتاین، خانم های کرهای شکلات هایی را که اغلب ترجیح میدهند خودشان تهیه کنند با پیام هایی عاشقانه به مردان هدیه میدهند که این روند ممکن است عجیب و برخلاف چیزی باشد که در دیگر کشورها شاهدش هستیم.
اما درست یک ماه بعد در «روز سفید»، مردان کرهای عشق و علاقهی خود را با هدایایی که برای خانمی که دوستش دارند میخرند، ابراز میکنند.
البته روز دیگری هم با عنوان «روز سیاه» که معادل 14 آوریل است، وجود دارد. در این روز، افراد مجردی که هدیهای نه در روز سفید و نه در ولنتاین دریافت کردهاند، دور هم جمع میشوند و “Jjajangmyeon” که یک غذای به سبک چینی و تهیه شده از نودل لوبیای سیاه است میخورند و اعتقاد دارند که خوردن این غذا میتواند ناراحتی ها را از بین ببرد.
سوپی که شما را یک سال بزرگتر میکند
کرهای ها دو تولد دارند:
تولد کرهای اشان که در سل لل، سال نو قمری جشن گرفته میشود و دیگری تولد واقعی اشان است و از آنجایی که جامعه کره تأکید زیادی بر اتحاد و جمعی بودن دارد، به همین خاطر جشن تولد اولی مهمتر از دومی است.
این جشن تولد که “Eumnyeok Saeng il” نامیده میشود، بطور دسته جمعی در روز سال نو برگزار میگردد زیرا همهی اعضای خانواده یک سال بزرگتر میشوند.
کرهای ها صبح سل لل را با یک کاسه “tteokguk” که یک سوپ خوشمزه با کیک برنجی های توپی شکل در آبگوشتی رقیق است، شروع میکنند و این کیک برنجی ها نماد خلوص و طهارت هستند و این سنت سوپ خوری به اعتقاد آنها شانس ها و فرصت های خوبی را برایشان در سال جدید رقم میزنند.
این سنت به حدی در کره رایج است که کرهای ها برای پرسیدن سن کسی اغلب از عبارت « چند کاسه tteokguk خوردهای؟» استفاده میکنند.
حتی امروزه هم این سنت رایج دیده میشود و میگویند که اگر کسی یک کاسه tteokguk را در صبح سال جدید نخورد یک سال بزرگتر نمیشود.
دادن کفش به همسرتان باعث فرار او میشود
جدا از این حقیقت و واقعیت که حدس زدن سایز کفش کسی بسیار دشوار است، کرهای ها هدیه دادن یک جفت کفش به کسی که عمیقاً دوستش دارید را در واقع یک «نه» بزرگ به حضور او در زندگیتان میدانند.
آنها باور دارند که تقدیم کردن یک جفت کفش به معشوق، او را فراری میدهد و به احتمال زیاد او از همان کفش ها برای فرار و جدایی از شما استفاده خواهد کرد!
شستن موهایتان شانس شما را از بین میبرد
در کره، روز سال نو به عنوان فرصتی عالی برای شروعی تازه و تاریخی در نظر گرفته میشود و اغلب کرهای ها، موهای خود را در این روز نمیشویند زیرا باور دارند که شستن موها شانس خوبشان را در سال جدید از بین میبرد.
البته دانش آموزان کرهای هم قبل از امتحان و آزمون ها موهای خود را نمیشویند تا تمام دانشی که دارند شسته و از بین نرود.