تهران تا سئول با افتخار عضوی از خانواده زات هولدینگ
توصیه نامه، موردی بسیار مهم و تأثیرگذار در درخواستهای کاری و تحصیلی که در اکثر موقعیتها بخصوص برای اقدام به تحصیل در خارج از کشور با آن مواجه میشویم اما فقط عده کمی از افراد شناخت کامل و دقیقی از ساختار نوشتاری آن دارند، ما در این پست از وبسایت تهران تا سئول سعی کردیم تا تمام اطلاعات مورد نیاز در زمینه ساختار یک توصیه نامه خوب و حرفهای را در اختیارتان قرار دهیم.
توصیه نامه چیست؟
توصیه نامه، مدرک و سندی است که ویژگی های بارز شخصیتی و اخلاق کاری افراد را مورد توجه و ذکر قرار داده و برجسته میکند تا به افزایش شانس و احتمال پذیرش آنها در روند درخواست شان کمک کند. یک دانش آموز یا دانشجو ممکن است از توصیه نامه به عنوان مدرکی برای کمک به ورود به یک برنامه دانشگاهی یا شغلی اش استفاده کند و اغلب، کسانی که در یک محیط آکادمیک (دانشگاهی) یا حرفه ای با درخواست کننده یا متقاضی وقت گذراندهاند، این نامه را می نویسند. این نامه، به دانشگاه ها یا شرکت ها اطلاعاتی جامع و کاملاً صحیح از صلاحیت های متقاضی، از جمله مهارت ها، نقاط قوت، اهداف و دستاوردهای او ارائه می دهد.
چگونه یک توصیه نامه کامل، جامع و کاربردی برای یک دانش آموز یا دانشجو بنویسیم.
در این بخش به ذکر مراحلی پرداختیم که به شما در نوشتن یک توصیه نامه خوب ویژه و مخصوص یک فرد محصل (دانش آموز یا دانشجو) کمک می کند:
1. از دانش آموز اطلاعات تحصیلی او را درخواست کنید
در ابتدا، از فرد محصل مدنظر خود بخواهید تا لیستی از دستاوردهای تحصیلی، فعالیت های فوق برنامه و میانگین معدل اشان (GPA) را به شما ارائه کنند. همچنین از آنها بخواهید تا اطلاعاتی در مورد برنامه، دانشگاه یا شغلی که برای آن قصد دارند تا درخواست دهند را در اختیارتان بگذارند. این اطلاعات به شما کمک می کنند نامه خود را هرچه بهتر نوشته و ارائه کنید. در واقع، هدف شما این است که حامی و مدافع دانش آموز باشید و به برجسته کردن موفقیتها و دستاوردهای آنها کمک کنید.
اگر دانشجو یا شخص محصل متقاضی کار است، بخواهید تا رزومه خود را بصورت کامل بررسی کرده و اطلاعات دقیق را در اختیار شما قرار دهد تا بتوانید پیشینه حرفه ای یا تحصیلی او را بهتر درک کنید. همچنین می توانید شرح کاملی از شغل مورد نظرشان را بخواهید تا بتوانید به بهترین نحو مشخص کنید که دانش آموز چگونه می تواند در کسب این موقعیت و نقش موفق شود.
اگر دانشجو برای یک دانشگاه یا برنامه دیگر تحصیلی اقدام به درخواست کرده، می توانید از او بخواهید تا مقاله شخصی را که قصد دارد ارسال کند برای بررسی و افزایش شانس به شما ارائه کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دانش آموز، می توانید بپرسید که چرا به ارائه این درخواست میپرازد، به چه چیزی می خواهد با این درخواست دست یابد و امیدوار است که از این فرصت چه چیزی را کسب کند. شما همچنین می توانید دیدگاه خود را در مورد این اطلاعات دریافت شده از دانش آموز در توصیه نامه خود بگنجانید.
2. آدرس شخص یا سازمان دریافت کننده را در توصیه نامه خود بصورت زیر بنویسید
آدرس دهی صحیح در توصیه نامه شما می تواند این اطمینان را حاصل کند که این نامه به دست شخص مناسبی میرسد و حتی میتواند باعث می شود که آن توصیه نامه حالت شخصی تر و ویژهای به خود بگیرد به گونهای که برای خواننده یک نامه شخصی تری به نظر برسد. از دانش آموز متقاضی بپرسید که این توصیه نامه باید به آدرس چه کسی ارسال گردد و نقش آن شخص در فرایند درخواست چیست. ممکن است نامه را به یک مدیر مسئول استخدام، رئیس بخش، مشاور پذیرش یا مدیر برنامه نیاز باشد ارسال کنید. اگر دانشجو آدرس شخص خاصی را برای ارسال نامه به شما ارائه نکرده، می توانید آن را به آدرس بخش منابع انسانی یک شرکت یا دفتر پذیرش کالج بفرستید.
اگر دانشجو برای چندین دانشگاه یا شرکت درخواست داده، سعی کنید تا جامعیت و کلیت مطالب توصیه نامه را حفظ نمایید اما در عین حال ویژگی های مناسب متقاضی برای هر موقعیت را برجسته سازی کنید. به عنوان مثال، دانش آموز ممکن است برای چندین دانشکده فنی با امید تبدیل شدن به یک مهندس نرم افزار حرفهای درخواست داده باشد و شما با دانستن این موضوع، می توانید بر دستاوردهای او در علوم کامپیوتر تمرکز کرده و به نمونه ای جالب و حرفهای از یکی از پروژه های موفق یا جوایز علمی آنها اشاره داشته و به شرحی کامل بپردازید.
3. به معرفی و شرح خود و شایستگی هایتان بپردازید
اعتبار و موقعیت شما به هیئت پذیرش یا کارفرمای برنامه و طرح درخواست، این اطلاعات را میدهد که نظر ارزشمند و درستی در مورد نامزد و متقاضی ارائه شده است. در ابتدای توصیه نامه خود، حتماً مشخص کنید که چه کسی هستید و بخاطر چه عللی واجد شرایط صحبت کردن در مورد دانش آموز یا شخص محصل هستید و عنوان شغلی خود را هم درج کنید.
4. جزئیات دقیق مربوط به رابطه تحصیلی خود با دانش آموز را ذکر کنید
معرفی خود را با صحبت در مورد مدت زمان و مقام و موقعیتی که بواسطه آن، دانش آموز را می شناسید، ادامه دهید. این بخش می تواند به توضیح بیشتر در زمینه عنوان شغلی شما کمک کند و به طور کاملاً مستقیم نقش شما را در حرفه و زمینه تحصیلی دانش آموز مشخص و برجسته کند. شما همچنین می توانید اولین برداشت خود از شخص محصل و اینکه سعی نمودهاید با چه شیوه و روشی او را به یک دانش آموز خوب تبدیل کنید، در این بخش شرح کامل دهید. در نظر داشته باشید که باید دیدگاه خود را راجع به دانش آموز از این نظر و جنبه بیان کنید که چگونه شما را در کلاس درس، در زمینه تکالیف خود یا در سایر محیط های علمی شگفت زده کرده و یا تحت تاثیر قرار داده است.
5. صلاحیت های دانش آموز را با بیان مثالهایی در همان زمینهها برجسته سازی و واضح کنید
بسیاری از دانشگاه ها و شرکت ها اغلب به دنبال کاندیداهایی هستند که معتقدند می توانند به آن مجموعه یا سازمان کمک کرده و عملکرد آن را بهبود بخشند. یک مدیر استخدام برنامه ممکن است بخواهد در زمینه اینکه چگونه دانش آموز می تواند به رشد کسب و کار او و به اجرای فرهنگ سازمانی شرکت بطرز مثبتی کمک کند، اطلاعات کسب نماید یا یک مشاور و مسئول پذیرش ممکن است بخواهد بداند که آیا دانش آموز علاقهمند است به باشگاه ها و بخش های مختلف آن مجموعه بپیوندد و فعالیت کند، یا در گسترش و بکارگیری آموزشهای فراگرفته خود فعال است و یا به همسالان خود کمک می کند یا خیر.
حتماً در نظر داشته باشید که چه کسی قرار است توصیه نامه شما را بخواند، و مثال ها و اطلاعاتی مناسب را در مورد اینکه پذیرش دانشجو چه سودی برای دانشگاه یا شرکت خواهد داشت، به شیوهای صحیح و جالب بیان کنید. موفقیت و استعداد بالقوه آنها را با ذکر کمک های و بهبودهایی که در مدرسه شما انجام داده اند، به تصویر بکشید. نمونههای شما میتوانند از رزومه یا اطلاعات دانشگاهی آنها، که شامل موارد زیر میباشند، استخراج و برداشته شده باشند:
– رشتههای ورزشی
– فعالیتهای باشگاه های تحصیلی
– فعالیت های داوطلبانه
– مسابقات، جوایز و تقدیرنامه ها
– پروژه های فردی یا گروهی
– ارائه ها و سخنرانی های عمومی
– نقشها و موقعیتهای رهبری مانند رهبر یک تیم یا رئیس یک باشگاه
– پیشرفت ها و ارتقاهای تحصیلی مانند بهبود نمرات درسی یا حفظ نمرههای خود در وضعیتی مطلوب
6. توصیه نامه خود را به پایان رسانده و خاتمه دهید
می توانید در پایان، توصیه نامه خود را با بیان مجدد حمایت تان از صلاحیت های قابل توجه دانش آموز پایان دهید و ذکر کنید که اگر خواننده سؤالات بیشتری در مورد توصیههای ویژه و تجربیات شما در رابطه با دانش آموز دارد، میتواند با در دسترس بودن در پلتفرم های اجتماعی از شما بپرسد و یا چندین راه و گزینه برای فراهم سازی زمینه و شرایط برقراری ارتباط آنها با خودتان، مانند شماره تلفنی از شما که در دسترس است و یا آدرس ایمیل تان، در نظر بگیرید. این بخش و مرحله نهایی می تواند به شرکت یا دانشگاه نشان دهد که شما کاملاً به توانایی های دانش آموز خود اعتقاد دارید و به صورت صد در صدی و با اطمینان کامل آنها را برای پذیرش در برنامه یا نقش مورد نظرشان تأیید و حمایت می کنید که این کار شما ممکن است بر تصمیم آنها در انتخاب دانشجو تأثیر بگذارد.
نمونه توصیه نامه
اگر سوالی یا نظری داشتید حتماً در قسمت کامنت ها برامون بنویسید، ما در اولین فرصت پاسخگوی سوالات شما خواهیم بود.
اطلاعات جامع و کاملی دریافت کردم. ممنون و خسته نباشید🙏🌹
خیلی ممنونم از شما که برای مطالعه پست وقت گذاشتید و خیلی خوشحالم که این پست براتون کاربردی و مفید بوده🌹💜