طرزتهیه شیرینی موچی

موچی(Mochi)

mochiدر بین شیرینی جات و دسر های آسیایی، به تازگی نام موچی زیاد به چشم میخورد. موچی یک دسر بی نظیر ژاپنی، این روز ها محبوبیت زیادی در جهان کسب کرده است. این دسر که با نام کیک برنجی ژاپنی نیز شناخته میشود، از نوعی آرد برنج به نام گلوتینوس، تهیه میشود. در جشن سال نو ژاپنی،هیچ میز غذایی را پیدا نخواهید کرد که روی آن رنگ های سبز و قرمز و آبی موچی، یافت نشود. حتی به عنوان یک دسر سنتی، برای درست کردن موچی مراسمی به نام موچیتسوکی، برگزار میشود. در این پست از مجله فرهنگی خبری تهران تا سئول، شما را با موچی و طرز تهیه آن، آشنا میکنیم.موچی

در واقع موچی یک خمیر نازک کیک برنجی است که طعم های مختلفی از بستنی را در برمیگیرد. در کنار ظاهر رنگی و دلربایش، بافت ژله ای خمیر آن و بستنی میوه ای لذیذ آن، میتواند هر مهمانی را شگفت زده کند. موچی برای افرادی که به سلامتی خود بسیار اهمیت میدهند، گزینه مناسبی برای دسر است. همچنین به دلیل دارا بودن ماده ای به نام کولین، دوستدار کبد نیز می باشد.این شیرینی به دلیل نرم و مرطوب بودن، به راحتی قابل هضم است.mochiموچی قدمت زیادی دارد. بنابراین همچون سایر خوراکی ها، دستور پخت آن روز به روز پیشرفت کرده. به طوری که هم اکنون ده ها نوع موچی ژاپنی و کره ای، میتوان تهیه کرد. مثل موچی واگاشی (خمیر موچی گرد شده و در مغز آن خمیر لوبیا قرمز وجود دارد)، موچی گاشی، موچی دایفوکو، دانگو، وارابی موچی و مافل. جالب است بدانید که در تهیه برخی غذاها از موچی استفاده می‌شود. نوعی سوپ لوبیا به نام «اوشی روکو» یا «اوزن زای» از تکه‌های خمیر موچی غوطه‌ور شده در سوپ درست می‌شود. این خمیرها باید به روش سنتی درست شوند تا بعد از اضافه شدن به مواد داغ سوپ، از هم وا نروند و تکه تکه نشوند.mochi

مواد لازم برای تهیه موچی

آرد گلوتینوس یا آرد برنج ۱۴۰ گرم

شیر ۱۷۵ میلی لیتر

کره ۳۵ گرم

نشاسته ذرت ۳۰ گرم

پودرقند ۷۰ گرم

نمک نوک قاشق چای خوری

رنگ خوراکی

بستنی مورد علاقه تانموچی

طرز تهیه:

1_ آرد گلوتینوس یا آرد برنج، نشاسته ذرت و پودر قند را الک می‌کنیم و داخل یک ظرف جداگانه می‌ریزیم و کم کم به مواد، شیر را اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا مواد گلوله ای نشوند. اجازه میدهیم تا مخلوط 10 دقیقه استراحت کند.

2_ حالا مواد را به مدت 15 الی 30 دقیقه در داخل یک ظرف در بسته روی قابلمه ای که از قبل آب را جوش آوردیم، حرارت می دهیم تا خمیر بخار پز شود.

3_ سپس ظرف را از روی حرارت برداشته و به آن کره و رنگ خوراکی یا رنک طبیعی اضافه می کنیم و خمیر را خوب ورز می دهیم.

4_ خمیر ورز داده شده باید طوری باشد که وقتی از دو طرف خمیر را می‌کشید، نازک باشد و کش بیاید (اگر به دست چسبید، مقداری کره و آرد برنج به آن اضافه کنید).

5_ حالا خمیر را داخل سلفون طوری بپیچید که هوا به داخلش نفوذ نکند و اجازه دهید به مدت نیم ساعت در یخچال استراحت کند.

6_ خمیر را از یخچال بیرون آورده و در ظرفی به آن کمی نشاسته ذرت اضافه کنید و مجددا ورز دهید. سپس خمیر را به تکه های ۱۰ تا ۱۲ به طور مساوی تقسیم کنید و با استفاده از قالب، به صورت گرد در بیاورید و با وردنه صاف کنید. اگر به وردنه چسبید می توانید از نشاسته ذرت استفاده کنید.

7_ خمیر های گرد و پهن شده را داخل سینی که از قبل روی آن را با سلفون پوشانده اید، قرار دهید و اجازه دهید ۲۰ دقیقه داخل پخچال بماند.

8_ پس از ۲۰ دقیقه، از یخچال بیرون آورده و داخل آن را می‌توانید با شکلات، کاکائو، آجیل، بستنی، توت فرنگی یا هر میوه ای که دوست دارید، پر کنید و لبه های خمیر را به همدیگر بچسبانید و گرد کنید و برای یک تا دو ساعت قبل از سرو، داخل یخچال قرار دهید. البته به یاد داشته باشید که در دستور پخت اصلی ژاپنی، از بستنی استفاده میشود.

امیدوارم که موچی موردعلاقه تان را درست کنید و از حس نرمی خمیر و سردی بستنی، لذت ببرید.

mochi


این ویدیو از یوتیوب می‌باشد و برای تماشای آن باید از فیلترشکن استفاده کنید.

ویدیو آموزش طرز تهیه موچی

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ
5 نظرات
  1. مهشاد رنجبران می گوید

    چه جالب که برای رژیم هم خوبه😍من از این به بعد رژیم موچی میگیرم😁

  2. نرجس حسینعلی پور می گوید

    چقدر خوشمزه به نظر میاد😍❤️

  3. Dream 13 می گوید

    هم خیلی خوش رنگن، هم خیلی بامزه و هم خیلی نرم به نظر میرسن. من که با توضیحات شما و دیدن عکس های این خوراکی خوشمزه عاشقش شدم.
    در ضمن اسم این شیرینی منو یاد لقب جیمین عضو گروه بی تی اس انداخت، خیلی جالب بود.
    چقدرم عالی که این خوراکی برای رژیم هم مناسبه.
    خسته نباشید ☺️

  4. Nazy می گوید

    سلام
    چرا موچی من وقتی که وارد یخچال شد کش نمیاد؟؟هزار بار درست کردم😫

    1. زینب زردی می گوید

      بعد از انجام مرحله چهارم باید خمیرتون رو خیلی خوب ورز بدید تا خاصیت کشسانی (یا به اصطلاح ژلاتینی) و سفت به خودش بگیره و اینکه نازک باشه نه ضخیم. توجه و انجام درست این مراحل می‌تونه مشکل تون رو به احتمال زیاد رفع کنه.