انواع کیمباپ ، غذای محبوب کره‌ای

گیمباپ (gimbap) یا کیمباپ، یک غذای کره‌ای متشکل از برنج پخته و اجزای داخلی از قبیل سبزیجات، ماهی و گوشت است که در یک ورقه گیم (جلبک خشک) غلتانده شده و رول می‌شود و در قطعات کوچکِ لقمه ای برش داده می‌شود.
در مورد اصالت کیمباپ بحث هایی وجود دارد، بعضی منابع متذکر می‌شوند که اصلیت این غذا به نوریماکیِ ژاپن در زمان استعمار برمیگردد. در همین حال عده‌ی دیگری بر این عقیده هستند که این غذا به روز شده ی بوکسام (bokssam) از دوره ی چوسان است.
کیمباپ می‌تواند صرف نظر از مکان و زمان، به راحتی در یک لقمه خورده شود، درنتیجه معمولا در وعده های پک شده یا «دو شی راک»، برای خورده شدن در پیکنیک و خارج از خانه، آماده می‌شود.
همچنین از این غذا به عنوان یک وعده ی سبک که همراه با «دان موجی» (ترشی تربچه ی زرد) و «کیمچی» خورده می‌شود، نام می‌برند.

دانموجی

 

کیمچی
مطالب پیشنهادی

ریشه ی نام گذاری این کلمه به «گیم» جلبک دریایی خوراکی و «باپ» به معنای برنجِ پخته برمیگردد. ترکیب این لغت یعنی کیمباپ، لغتی نو است که تا قبل از دوران جدید در زبان کره ای وجود نداشت. هرچند در دوره ی چوسان، غذایی مشابه کیمباپ به نام بوکسام وجود داشت.(۱۳۹۲-۱۸۹۷)
همان طور که ذکر شد جلبک و برنج دو ترکیب اصلی این غذاست. به جز برنج سفید دانه کوتاه که رایج تر است، می‌توان از برنج قهوه ای دانه کوتاه،برنج سیاه، یا دیگر انواع برنج استفاده کرد.

برخی از انواع کیمباپ شامل پنیر، اسکوئید پخته شده ی تند، کیمچی، گوشت برش خورده، کتلت خوک، فلفل یا تون تند است. جلبک ممکن است پوشیده از روغن و دانه های کنجد باشد همچنین در نوعی دیگر برش های کیمباپ را در لایه ی نازکی از تخم مرغ سرخ می‌کنند.
ترکیبات می‌تواند متفاوت باشد و معمولا برای گیاهخواران نیز گزینه‌ی مناسبی است. از جمله ترکیبات معروف این غذا، دانموجی(ترشی تربچه ی زرد)، سوسیس، گوشت، گوشت خرچنگ، تخم مرغ، کیمچی، بولگوکی، اسفناج، هویج، ریشه گیاهان مخصوص، خیار، تون و … هستند.


برای درست کردن این غذا ابتدا ورقه های جلبک را روی حرارت ملایم تفت داده، برنج پخته شده را با نمک و روغن کنجد مخلوط کرده، ترکیبات داخلی مورد نظر را نیز پخته و مزه دار میکنیم. سپس جلبک را روی کیمبال (رول کننده ی کیمباپ از جنس بامبو) گذاشته و با لایه ی نازکی از برنج می‌پوشانیم، بقیه‌ی ترکیبات را نیز روی برنج ریخته و همه را رول می‌کنیم. (به قطر ۳-۴ سانتی‌ متر)
در آخر کیمباب رول شده را به برشهای کوچکِ یک لقمه‌ای تقسیم می‌کنیم.

 

انواع کیمباپ:

 

چونگمو کیمباپ (chungmu gimbap):

اصالت این غذا به شهر ساحلی چونگمو (در حال حاضر تونگ‌یُنگ) برمیگردد. این غذا به صورت رول های باریک‌تر و همچنین تنها برنج پخته شده در داخل آن درست شده و به همراه اوجینگو موچیم (سالاد اسکویید) تند و سُکباکجی (کیمچی تربچه) سرو می‌شود.

 

 


مایاک کیمباپ (mayak gimbap):

ویژه ی بازار گوانگجانگ در سئول است. مایاک به عنوان دارو یا مواد ترجمه می‌شود که به اعتیاد اور بودن و طعم قوی این غذا اشاره دارد. کیمباپ های کوچک با هویج، اسفناج و دانموجی پر شده و در کنجد و سس مخصوصی که با سس سویا و خردل درست میشود، غلتانیده می‌شود.

 

 


سامگاک کیمباپ (samgak gimbap):

درواقع همان کیمباپ مثلثی است.این نوع به اونیگیری ژاپنی شباهت زیادی دارد و به راحتی در تمام مغازه ها در کره‌ی جنوبی پیدا میشود. ترکیبات این غذا انواع مختلفی دارد. تاریخ انقضای آن یک روز بوده و معمولا بین ۱۴۰ تا ۲۰۰ کیلوکالری انرژی غذایی دارد.

 

 

نود کیمباپ (nude gimbap):

برخلاف کیمباپ های معمول، در این کیمباپ مواد مورد نظر درون جلبک قرار گرفته و برنج سطح بیرونی جلبک را می‌پوشاند. این نوع به سوشی رول کالیفرنیایی شباهت دارد اما ترکیبات درونی آن وجهه ی کره‌ ای خود را حفظ کرده است (سوسیس، فیله‌ی گوشت، ترشی تربچه،اسفناج و…) همچنین این غذا با پنیر یا سس مخصوص نیز سرو می‌شود.

 

 


یوکهه کیمباپ (yukhoe gimbap):

این غذا به غذای دریایی خام ژاپنی، ماکیزوشی، شباهت دارد اما در ترکیبات آن از یوکهه (غذای کره ای متشکل از گوشت خام، ترشی تربچه، نوعی نعنا و تره فرنگی) استفاده می‌شود.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ
11 نظرات
  1. هومان نمکی زاده اصفهانی می گوید

    چه خوشمزه به نظر میرسند

    1. آستیاژ رئیسی می گوید

      بله خیلی 😍

  2. کوثر سلیمانی می گوید

    عجب پست خوشمزه‌ای😋
    چونگمو کیمباپ برای من جذاب‌تر از بقیه‌ست

    1. آستیاژ رئیسی می گوید

      چه انتخاب خاصی 😄

  3. Dream 13 می گوید

    خیلی هم توضیحات تون خوب بودن و هم تصاویر. من خودم حسابی گشنم شد. ظاهر همه‌ی کیمباپ ها عالی به نظر میرسن ولی اونی که بیشتر از همه دوست داشتم امتحان کنم مایاک کیمباپ بود چون تنوع رنگ خیلی توش جذاب بود و بنظرم خوشمزه اومد.
    در ضمن توضیحات تون راجع به تاریخچه این غذا و معناش هم خیلی برام جذاب و جالب بود.
    خسته نباشید ☺️

    1. آستیاژ رئیسی می گوید

      مرسی از نظر خوبت (:
      دقیقا مورد علاقه‌ی خودمم مایاک کیمباپ هست 😍

      1. Dream 13 می گوید

        اوه چه جالب 😍 پس واجبه که بعد از اینکه رفتیم کره با هم امتحانش کنیم😂

        1. آستیاژ رئیسی می گوید

          100% همون روز اول باید رفت سراغش 😂

  4. مشولی می گوید

    ووووییی دانموجیی…اصلا همشون خوشمزه است دم شما گرممم

  5. مهشاد رنجبران می گوید

    قیافه شون خیلی خوب به نظر میاد, ولی فکرنکنم مزه جلبک رو دوست داشته باشم😂در کل همه رو دوست دارم امتحان کنم ولی برای یک بار هم یوکهه کیمپاب رو امتحان نمی کنم😂😂

  6. سانیا سنچولی می گوید

    من امروز رفتم از سایت کوپنک قیمتاشون رو نگاه کردم و بله یه سامگاک کیپاپ 8 هزار ون با تخفیف 6 هزار و خورده ای. نباید اینقدر گرون میبودن این کیمپاپ مثلثیا