تهران تا سئول با افتخار عضوی از خانواده زات هولدینگ
Apply اپلای:
اصطلاح “اپلای” به معنای ارسال درخواست و مدارک برای پذیرش در یک دانشگاه یا مؤسسه آموزشی است. این فرآیند شامل تکمیل فرمهای مخصوص، ارائه سوابق تحصیلی و تجربی، نامه تحقیقی و سایر اطلاعات مرتبط با پذیرش میشود.
CV یا curriculum vitae:
رزومه یا CV (مخفف عبارت curriculum vitae)، خلاصهای از تمامی تجربیات آموزشی و تحقیقاتی یک فرد است. این مدرک از اهمیت بالایی در فرآیند پذیرش برخوردار است، زیرا سوابق تحصیلی و حرفهای فرد را به نحو اجمالی و برجسته نمایان میسازد. نگارش آن باید به گونهای باشد که به بهترین شکل، دستاوردها و نقاط قوت تجربیات فرد را بیان کند. ما پیشازاین در مقالهای با عنوان ” CV چیست؟” به طور کامل به شرح جزئیات مربوط به CV پرداختهایم.
SOP (Statement of Purpose):
انگیزهنامه تحصیلی یا SOP (Statement of Purpose) یکی از اسناد حیاتی برای درخواست ورود به دانشگاه است، زیرا معرفی علایق، انگیزهها و اهداف تحصیلی افراد به کمیتهی پذیرش دانشگاه را ارائه میدهد. در برخی دانشگاهها، این اسناد با عنوان LOI (Letter of Interest) یا Letter of Motivation ثبت میشوند. در نگارش انگیزهنامه تحصیلی، توجه شود که تعداد کلمات بیش از ۱۰۰۰ نشود.
Cover Letter:
نامهی آشنایی یا Cover Letter، یک نامه به طول یک صفحه است که برای معرفی خود به استاد دانشگاه یا مدیر شرکتی که تمایل به پذیرش در آن دارید، نوشته میشود. هدف اصلی این نامه این است که فرد متقاضی، مخاطب خود را به خواندن رزومهیاش ترغیب کند. حداکثر تعداد کلمات مورد توصیه برای نامهی آشنایی حدود ۳۵۰ کلمه است.
Recommendation letter یا توصیهنامه:
توصیهنامه (Recommendation Letter)، یک نامه است که توسط اساتید، کارفرمایان سابق، همکاران یا افرادی که با فرد در ارتباط بودهاند، نوشته میشود. این نامه به بیان مهارتها و عملکرد اجرایی فرد میپردازد و هدف از آن تصدیق تواناییها و دستاوردهای دانشجو است. این نوع نامه وظیفه ضمانت و توضیح درباره شخصیت و عملکرد دانشجو را دارد. توصیهنامه عموماً به منظور تسهیل مصاحبه یا درخواست پذیرش در دانشگاهها ارائه میشود.
Work Certificate یا گواهی کار:
گواهی کاری، یا همان Work Certificate، Employment Certificate یا Certificate of Employment، نمایانگر پیشینه و تاریخچه کاری یک فرد است که توسط کارفرما صادر میشود. این گواهی بر روی سربرگ شرکت نوشته میشود و به طور کلی شامل جزئیاتی چون عنوان شغلی، حقوق و مزایا، ساعات کاری، تاریخ شروع همکاری و سایر جزئیات مرتبط با سابقه کار فرد میباشد.
Job offer یا پیشنهاد کاری:
درست است. پیشنهاد کاری یا Job Offer نامهای رسمی است که از سوی کارفرما به فرد ارسال میشود به منظور استخدام در آن شرکت یا سازمان. این نامه شامل جزئیاتی چون عنوان شغلی، شرح وظایف، حقوق و مزایا، ساعات کاری، تاریخ شروع کار و سایر اطلاعات مرتبط با شغل و پیشنهاد کاری میباشد.
Application fee یا هزینه درخواست:
هزینههای مرتبط با ثبت درخواست پذیرش به دانشگاه (Application Fee) ممکن است در دانشگاههای مختلف و کشورها متفاوت باشند. به عنوان مثال، در کشورهایی مانند کانادا و ایالات متحده، معمولاً هزینهی ثبت نام برای درخواست پذیرش (Application Fee) میانگیناً در حدود ۸۰ تا ۱۳۰ دلار آمریکا میباشد. این هزینهها ممکن است بر اساس دانشگاه، برنامه تحصیلی، و مقطع تحصیلی متغیر باشند.
Tuition یا شهریه:
“Tuition” یا شهریه، مبلغی است که دانشجوان باید هر ترم به دانشگاه پرداخت کنند. این مبلغ برای دانشگاهها و برنامههای مختلف متغیر است و شامل هزینههای واحدهای درسی و حضور در کلاسها میشود. با پرداخت شهریه، دانشجوان مجاز به استفاده از منابع دانشگاهی مانند کتابخانه، آزمایشگاه، مشاوره تحصیلی و دیگر امکانات دانشگاهی میشوند. این مبلغ برای تامین هزینههای اجرایی و توسعه دانشگاه نیز استفاده میشود.
Transcript یا ریزنمرات دانشجو:
“Transcript” یا ریز نمرات، یک سند رسمی است که شامل جزئیات نمرات و عملکرد تحصیلی دانشجو در دانشگاه میباشد. این سند باید از دانشگاه مبدأ دریافت شود و اگر به زبانی غیر از زبان مقصد باشد، باید به صورت رسمی ترجمه شده و سپس به دانشگاه موردنظر در کشور مقصد ارسال شود. این ترجمه باید توسط یک مترجم معتمد و تاییدشده انجام شود تا اعتبار داشته باشد.
نکته: با توجه به اینکه تحصیل در ایران به زبان شیرین پارسی است، ریزنمرات شما باید حتما آپوستیل شود. برای آشنایی بیشتر با آپوستیل، اصطلاح بعدی را کامل مطالعه بفرمایید.
Apostille یا آپوستیل:
آپوستیل، یک معاهده بینالمللی است که بر اساس آن، مدارک صادر شده در یک کشور عضو میتوانند در کشور عضو دیگری تایید شوند، بدون نیاز به تایید کشور صادرکننده مدرک. واژه “آپوستیل” (Apostille) اصلی از زبان فرانسوی گرفته شده و به معنی “گواهینامه” است. در زبان انگلیسی، این واژه برای اشاره به ترجمه قانونی یک سند رسمی استفاده میشود. معاهده آپوستیل، متعلق به تأیید و تصدیق مدارک بین کشورهای عضو این معاهده میباشد.
Undergraduate, Graduate, postgraduate:
Undergraduate (دوره کارشناسی):
- این مرحله آموزشی شامل دورههای تحصیلی است که دانشجوان بلافاصله پس از دبیرستان یا مدرسه آغاز میکنند.
- در این مرحله، دانشجوان به درسهای عمومی و مقدماتی در زمینه تخصصی خود میپردازند.
- دورههای متداول در این مرحله شامل لیسانس (Bachelor’s degree) میباشند.
Graduate (دوره کارشناسی ارشد و دکتری):
- این مرحله شامل دورههای تحصیلی پس از اتمام دوره کارشناسی است.
- دانشجویان در این مرحله به تخصصهای خود توسعه میدهند و پیشرفتهترین مفاهیم را مطالعه میکنند.
- دورههای این مرحله شامل دوره کارشناسی ارشد (Master’s degree) و دکتری (PHD) میباشند.
Postgraduate (دوره کارشناسی ارشد، دکتری و مقاطع بالاتر):
- این مفهوم بسیار گستردهتر است و شامل دورههای پس از مرحله کارشناسی ارشد و دکتری میشود.
- این میتواند شامل دورههای تحصیلی پیشرفتهتر از دکتری مانند پسداک (Postdoctoral research) و سایر تخصصها باشد.
Admission requirement یا شرایط پذیرش:
متقاضیان برای اپلای در هر دانشگاه و رشته، باید پس از ورود به وبسایت دانشگاه موردنظر، به بخش “شرایط پذیرش” یا “Admission Requirement” مراجعه کنند. در این بخش، جزئیات مرتبط با شرایط و الزامات لازم برای پذیرش در رشته و دانشگاه مورد نظر آورده شده است. شرایط پذیرش میتوانند از دانشگاه به دانشگاه و از رشتهای به رشته دیگر متفاوت باشند.
Required documents یا مدارک موردنیاز:
“Required documents” یا مدارک موردنیاز، به معنای تمام مدارک و اسنادی است که از متقاضیان برای اپلای در یک رشته تحصیلی موردنظر برای پذیرش در دانشگاه مورد نیاز میشود. این مدارک باید توسط متقاضیان آماده و در سایت دانشگاه یا سامانه آنلاین مرتبط آپلود یا ارسال شوند. این مدارک ممکن است شامل رزومه، نامه تحصیلی، توصیهنامهها، آزمونهای استاندارد (مانند TOEFL یا GRE)، ترجمههای رسمی، گواهینامهها و سایر مدارک مرتبط با ورود به دوره مورد نظر باشد.
Upload یا آپلود:
واژه “آپلود” به معنای انتقال و بارگذاری اطلاعات و فایلها از دستگاه شخصی به یک محل مشخص، مانند سرور یا سایت وب، میباشد. در اینجا، در زمینه اپلای برای دانشگاه، این واژه به کار گرفته میشود تا به معنای بارگذاری مدارک و اسناد مورد نیاز برای ثبت نام و ارائه درخواست بپردازد. به عنوان مثال، متقاضیان باید مدارک خود را در قسمت مخصوصی در سایت دانشگاه بارگذاری (آپلود) کنند.
Applicant یا متقاضی:
“Applicant” به فردی گفته میشود که قصد دارد برای دریافت پذیرش در دانشگاه و رشته مورد نظر خود اقدام نماید. این فرد، که به عنوان “applicant” شناخته میشود، در واقع یکی از متقاضیان دریافت پذیرش از دانشگاه است و به منظور این هدف، اقدامات مربوطه را انجام میدهد.
Admission letter یا نامه پذیرش:
متقاضیان پس از انجام مراحل اپلای و در صورت واجد شرایط بودن و پذیرفته شدن توسط دانشگاه موردنظر، نامه پذیرش را از دانشگاه دریافت میکنند. این نامه اعلام میکند که درخواست متقاضی برای ورود به دانشگاه پذیرفته شده است.
Fund یا کمک هزینه مالی:
“فاند” یا “Fund” به کمکهزینهای اطلاق میشود که برای ورود به دانشگاه و رشته موردنظر به دانشجویان تعلق میگیرد. این منابع مالی میتوانند از موارد مختلفی نظیر دانشگاه، دولت، یا حتی خود استاد به دانشجویان اختصاص یابد. “گرنت” یا “Grant” و “بورسیه” یا “Scholarship” نوعی از این فاند هستند که مفهوم دقیق هر یک از این دو عبارت را بررسی خواهیم کرد.
Grant و Scholarship گرنت و بورسیه:
به طور کلی، اغلب از اصطلاح “بورسیه” برای اشاره به کمکهای مالی به دانشجویان استفاده میشود، اما “گرنت” و “اسکالرشیپ” دو نوع مختلف بورسیه هستند که برای شهریه، هزینههای زندگی، کتب و … به دانشجویان واجد شرایط ارائه میشوند. این دو مورد اغلب به جای یکدیگر استفاده میشوند، اما هر کدام شرایط خاص خود را دارند. در زیر به توضیح هرکدام از این مفاهیم خواهیم پرداخت:
- گرنت (Grant):
گرنتها کمکهای مالی هستند که براساس نیازهای مالی دانشجویان ارائه میشوند. یکی از شرایط رایج برای درخواست گرنت، درآمد کم خانواده است. همچنین، بودجه مرتبط با گرنت توسط دولت یا نظام حکومتی فدرال به دانشگاه یا کالج اختصاص داده میشود. - اسکالرشیپ (Scholarship):
اسکالرشیپها نوعی کمکهزینه هستند که برای افراد با شایستگیهای خاص ارائه میشوند. این بورسیهها به افرادی اختصاص دارند که دارای امتیازات، تواناییها و شایستگیهای ویژهای هستند (مانند قهرمانی ورزشی، مدرکهای تحصیلی و غیره). منابع مالی متنوعی مانند سازمانهای تجاری، گروههای مذهبی، سازمانهای غیرانتفاعی و ادارات دانشگاهی این اسکالرشیپها را ارائه میکنند. تاکید میشود که یکی از حداقل شرایط برای دریافت اسکالرشیپ یا گرنت، داشتن معدل بالا است.
Deposit یا بیعانه:
“Deposit” به معنای پرداخت بیعانه است که معمولاً در رشتههای خاصی اعمال میشود. اگر دانشگاه موردنظر نیاز به پرداخت بیعانه داشته باشد، باید این بیعانه پس از دریافت پذیرش و تا زمان مشخص شده پرداخت گردد. برخی از دانشگاهها دو نامه پذیرش صادر میکنند؛ یکی از آنها نامه پذیرش موقت است که پیش از پرداخت بیعانه به دانشجویان ارائه میشود و دیگری نامه پذیرش نهایی است که پس از پرداخت بیعانه اعطا میگردد. برخی دانشگاهها نامه پذیرش را تنها بعد از پرداخت بیعانه اعتبار میدهند. دانشجویان باید توجه داشته باشند که برخی از دانشگاهها نیازی به پرداخت بیعانه ندارند.
Study Plan:
استادیی پلن یک متن توسط دانشجویان است که در آن برنامهها، اهداف و راهبردهای تحصیلی خود را برای دوره تحصیلی خاصی شرح میدهند. این پلن شامل طرح روزانه تحصیلی، تعیین اهداف کوتاه و بلندمدت و نحوه پیشروی در تحصیلات است. دانشجو در این متن نقشهی راه خود برای دستیابی به موفقیت تحصیلی را مطرح میکند.
Study permit یا اجازهنامه تحصیلی:
استادیپرمیت یا اجازهنامهی تحصیلی به معنای مجوز یا اجازهی تحصیل در کشور مربوطه است. این اجازه نشان دهندهی این است که دانشگاه یا مؤسسهای در کشور موردنظر، دانشجو را برای شرکت در دورههای تحصیلی خود پذیرفته و مورد قبول قرار داده است. در واقع، این اجازه نشان میدهد که فرد واجد شرایط لازم برای تحصیل در آن کشور میباشد و این مورد یکی از مراحل حیاتی در فرآیند تحصیل در کشور خارجی است. بدون استادیپرمیت، دانشجو امکان شروع تحصیل در کشور مقصد خود را ندارد.